Materiaalkeuze stickers 

StickerOp maakt gebruik van alleen eersteklas kwaliteitsfolie

Al onze producten hebben één ding gemeen, ze zijn zelfklevend. Wij maken onze stickers van verschillende zelfklevende materialen. Hieronder bespreken wij een aantal van onze materialen en de verschillende eigenschappen. Wil je meer info of heb je een toepassing die je hieronder niet ziet, laat het ons weten... 

Uni-kleur op zelfklevend vinyl folie - contour gesneden

Deze stickers worden gemaakt van een zelfklevende vinyl, geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Er is op dit moment keuze uit 68 uni-kleuren. De levensduur is minimaal 3 jaar bij buitengebruik in een Centraal Europees klimaat. Binnen gaan ze veel langer mee, sommige stickers hangen hier al 7 jaar. De dikte van dit materiaal is 70 micron, lekker dun zodat het net is of de afbeelding op de muur geschilderd is. De vinyl is mat, dus geen hinderlijke glimplekken. De door ons gebruikte vinyl heeft een semipermanente lijmlaag, dit wil zeggen dat de sticker tot twee jaar na aanbrengen te verwijderen is zonder dat er lijm achterblijft. En in de meeste gevallen ook zonder schade aan het onderliggende oppervlak (zelfs behang) te veroorzaken.

De afbeeldingen worden door de computer (snijplotter) "uitgesneden". Hierbij is de mesdruk zo, dat deze alleen door het vinyl gaat en niet door het dragerpapier (backing). Na het snijden halen wij handmatig het restmateriaal om de sticker weg en voorzien deze van een overdrachtfolie. De overdrachtfolie maakt het mogelijk om de afbeelding, ook als deze uit diverse losse onderdelen bestaat, in 1 handeling op de muur aan te brengen. Bekijk in dit filmpje of jij onze uni-kleur stickers ook kan aanbrengen.

muursticker-indiase-oliant.jpg


Full colour op zelfklevend vinyl - contour gesneden

Afbeeldingen die uit meerdere kleuren (+4) bestaan of waarin een kleurverloop is verwerkt, printen wij full colour op zelfklevend vinyl en kunnen vervolgens in (elke) vorm worden uitgesneden. Om deze stickers ook op geschilderde muren te kunnen plakken, gebruiken wij hiervoor een vinyl met een permanent hechtende lijmlaag, hierdoor zullen de stickers niet omkrullen. Door de permanente lijmlaag, is de sticker niet zomaar te verwijderen. Alleen door middel van verwarmen (föhn), is de sticker te verwijderen. Wij kunnen niet garanderen dat dit dan zonder schade aan de ondergrond gebeurt aangezien dat geheel afhangt van de staat van de ondergrond.  Wil je een full colour sticker die eenvoudig weer te verwijderen is, kies dan voor ZELFKLEVENDE TEXTIEL.

Muursticker_wereldkaart_full_colour.jpg 


Full colour op zelfklevend textiel - contour gesneden

Full colour stickers die gemakkelijk weer te verwijderen moeten zijn, printen wij op een zelfklevend textiel. Zelfklevend textiel is een ideaal materiaal voor fc muurstickers, het hecht op nagenoeg iedere ondergrond en krult zeker niet om. LET OP, het betreft hier een sticker geprint op textiel. Deze stickers alleen aanwrijven met een zachte doek. Mocht er tijdens het aanbrengen een luchtbel onder de sticker achterblijven, dan gewoon de sticker loshalen tot de luchtbel en voorzichtig opnieuw aanwrijven. Nooit met een hard voorwerp (kunststof rakel) of vingers (nagels) gaan wrijven. Hierdoor beschadigt de vezel in het textiel en zal er kleurverlies optreden. Helaas is dit materiaal niet watervast. Ondanks dat wij printen met watervaste en uv bestendige inkten, is het materiaal waarop geprint wordt niet watervast. Deze stickers zijn dus niet geschikt voor vochtige ruimten en mogen ook niet nat worden afgenomen. Ondanks een paar beperkingen vinden wij dit materiaal nog steeds het beste materiaal voor full colour muurstickers. Wil je de sticker toch gebruiken in een vochtige ruimte of de sticker regelmatig kunnen afnemen met een vochtige doek, kies dan voor een ZELFKLEVENDE FOLIE (VINYL).

Muursticker_persoonlijke_originele_graffiti_naamsticker.jpg
 


Kan ik een muursticker overal op plakken?

Zoals iedereen zal begrijpen, zal het moeilijk worden een sticker te plakken op een ruw stenen muur. Wij hebben hier mogelijkheden voor, maar die zijn niet geschikt voor de particuliere gebruiker. Gebruik bij de keuze van het oppervlak waarop je de sticker plakt jouw "gezond verstand". Plak ook geen stickers op oppervlakken die niet van jezelf zijn. Over "jouw kunnen", gaan wij natuurlijk geen discusie aan, de één is nu eenmaal handiger als de ander. Het mislukken van zelf plakken kan je dan ook nooit verhalen op StickerOp. 

Ben je niet zeker van de "plakkracht" van het oppervlak, dan adviseren wij ten alle tijden dat je voorafgaand aan jouw bestelling onze proefsticker of kleurstalen besteld, zodoende kan je uitproberen of de sticker goed hecht op de door jou gekozen ondergrond en of de kleur overeenkomt met jouw wens. Wij zijn niet verantwoordelijk van het slecht of niet hechten van onze stickers op jouw ondergrond.

Het is voor ons natuurlijk onmogelijk om hier een opsomming te geven op welke verf (merk en type) onze muurstickers wel of niet hechten. Hieronder geven wij, zonder dat hier verantwoordelijkheden aan kunnen worden verbonden, een aantal bij ons bekende mogelijk- en onmogelijkheden. Hierbij merken wij op dat er een verschil is tussen de hechting van een uit een uni-kleur gesneden muurstickers en onze full colour muurstickers. De onderstaande onmogelijkheden betreffen in de regel de gesneden muurstickers, onze full colour muurstickers hechten op nagenoeg alle oppervlakken.

  • Onze muurstickers hechten op vrijwel iedere gladde en vetvrije ondergrond. Dus ook op glad behang en op de meeste muurverf- en latexsoorten. (NB: De gesneden sticker hecht niet op extra matte muurverf!) 
  •  Plakken op glasvezelbehang is vaak mogelijk zolang dit maar niet een te grove structuur heeft en als het meerdere keren geschilderd is. Wij raden aan om een proefsticker te bestellen om de "plakkracht"  te testen.
  • Plakken op zg. rauwfaser-behang of -verf is niet mogelijk, door de grove korrels in dit behang (of verf) ontstaan er luchtbellen onder de folie waardoor deze niet optimaal kan hechten. 
  • Plakken op steenstrips, schoon metselwerk of onbewerkt beton is niet mogelijk.