muursticker_kinderkamer_huisjes_en_wolkjes.jpg

 

Sjablonen... om zelf figuren en teksten te schilderen

 Wij leveren muurstickers in 68 kleuren (mat), het kan natuurlijk zijn dat jouw specifieke kleur er niet bij zit. Misschien wil jij een afbeelding of een tekst in exact dezelfde kleur als waarin je de kozijnen hebt geschilderd. Dat kan... met onze sjablonen kan je zelf figuren of teksten op de muur schilderen! 

Wat is een sjabloon?

Nagenoeg alle effen stickers zijn als sjabloon uit te voeren. Sjablonen worden gesneden uit een speciale folie dat zwakklevend is. Deze folie heeft een zachte en rubberachtige lijmlaag waardoor verf nagenoeg niet onder de folie door kruipt. Je krijgt hierdoor vrijwel strakke lijnen (afhankelijk van gladheid ondergrond). LET OP! een muurdecoratie (afbeelding of tekst) gemaakt met sjabloon zal nooit zo strak worden als een uit een uni-kleur gesneden tekst of afbeelding. Bij erg dunne lijnen of teksten, bestaat de mogelijkheid dat deze "vollopen".

Hoe werken schilder sjablonen?

Sjablonen worden op dezelfde manier op de muur geplakt als onze muurstickers (filmpje)  en de afbeelding kan met een kwast, roller of spuitbus met elke gewenste kleur verf worden ingevuld. Na het verwijderen van de sjabloonfolie, staat je afbeelding op de muur alsof je hem zelf geschilderd hebt (en dat is eigenlijk ook zo)  

Waarom een muursticker sjabloon?

Muurstickers hechten niet op alle ondergronden. Misschien heb jij een ondergrond met een structuur of heb je gebruik gemaakt van een extra vuilwerende verf waarop vaak geen stickers hechten. In de meeste gevallen worden sjablonen toegepast omdat de kleur waarin jij jouw figuur of tekst wil hebben in folie niet voorhanden is. Een erg grove afwerking van de muur blijft natuurlijk een probleem ook voor het gebruik van een sjabloon moet de muur redelijk glad zijn. Sjablonen zijn eenmalig te gebruiken.

Tips!

Heb je wel eens met schilderstape een rechte lijn op de muur geschilderd? Dan zal je zijn opgevallen dat het niet eenvoudig is om een echt strakke lijn te krijgen. Soms wil de verf onder het tape kruipen en dan krijg je zo'n kartelige rand. Echt STRAK is natuurlijk veel mooier. Hier is een foefje voor!

! Na het plakken van het crepe tape (afplakband) schilder je eerst het gedeelte dat je een kleur wil geven met de kleur van de omliggende muur. Dit schilderwerk vervolgens laten drogen zodat deze weer overschilderbaar is. Hierna, met de werkelijke kleur van de figuur of tekst opnieuw schilderen. Het resultaat zal een scherpe lijn zijn.

Het zelfde kan je toepassen bij de sjabloon. Eerst sjabloon plakken en inschilderen met de kleur van de muur en daarna met de kleur waarin je de figuur of tekst wil hebben. Na drogen de sjabloon verwijderen en als resultaat zal je een strakke lijn hebben. Waarom? De verf die eventueel onder de rand van de tape (sjabloon) kruipt zal dezelfde kleur hebben als de muur. Bij de tweede laag (kleur van de figuur of tekst) kruipt er geen verf meer onder de tape of sjabloon!!

sjabloon.jpg