Bart_Mulckhuijse_illustrator_grote_steden_lijntekeningen_muurstickers-min.jpg

Bart Mulckhuijse - Leidse lijnen

StickerOp kwam in contact met Bart Mulckhuijse toen we door een klant gevraagd werden een door hem getekende afbeelding om te zetten naar een muursticker. Deze lijntekening van, ik meen, de Dom te Utrecht sprak ons zo aan dat we erg nieuwsgierig werden naar de rest van zijn werk en contact met Bart hebben gezocht. Dit contact leidde tot deze samenwerking. StickerOp heeft zijn tekeningen omgezet naar deze collectie heel fraaie lijntekening muurstickers. Zijn tekeningen geven, zoals je hierboven kan zien, een heel krachtig beeld juist door hun eenvoud.

Assortiment muurstickers Bart Mulckhuijse

Maak een keuze uit één van de filters ... of zoek op een zoekwoord bijvoorbeeld 'wereldkaart'
zoeken
Toon meer ...

Meer over Bart Mulckhuijse

Bart: “In 2015 ben ik gestart met mijn project “Leidse Lijnen” - een serie lijntekening over mijn woonplaats Leiden. Het uitgangspunt is eenvoud. Eén potlood en een stuk papier, meer niet. Een paar lijnen, alleen de essentie en wat echt nodig voor herkenning.”  

Inmiddels heeft het project geleid tot een serie tekeningen die behalve Leiden ook de wereldwonderen en de skylines van wereldsteden omvat. Naast beroemde gebouwen, huizen en stadslandschappen zijn zelfs design klassiekers onder de automobielen toegevoegd aan het project.  


 * Muurstickers vanaf 2 werkdagen thuisbezorgd

* Veilig en snel afrekenen via iDEAL
* Betaal geen verzendkosten bij bestellingen vanaf € 75,- 

Werkwijze & inspiratie - Hoe Bart te werk gaat - De kunst van het weglaten

"Ik kies mijn onderwerpen altijd vanwege de herinnering, de emotie die het teweeg brengt. Dat is de basis voor een aansprekend resultaat. 

Hoewel de tekening zelf zo eenvoudig mogelijk is, gaat er een grondig onderzoek aan vooraf. Liefst maak ik zelf een serie foto’s van de het onderwerp - als totaal en van de kenmerkende details. Daarbij maak ik opnamen van de omgeving om daarmee de beste compositie te vinden.

Voor Leiden ben ik zelf op pad gegaan; naarmate de serie zich steeds verder buiten Leiden ontwikkelde heb ik het onderzoek verplaatst naar internet. Daar is tegenwoordig een enorme schat aan materiaal te vinden. De uiteindelijke compositie stel ik samen uit delen van wat ik heb gevonden. En hier zit ook de kern van het proces: weglaten, weglaten en weglaten! Alles wat niet absoluut nodig is verdwijnt - ook al is het op zichzelf mooi of interessant. Ik heb hiervoor geen vaste criteria - het is een kwestie van intuïtie.

Meestal heb ik een paar pogingen nodig om tot een goed resultaat te komen. Een evenwichtige compositie met de juiste details en vooral veel “wit”! Tegenwoordig werk ik ook vaak digitaal met een iPad. Dat heeft als voordeel dat ik geslaagde onderdelen kan hergebruiken en delen kan corrigeren. Erg praktisch en het resultaat is zeker beter. Toch mis ik nog wel het geluid van mijn 4B-potlood op het ruwe tekenpapier…” 

Muurstickers Bart Mulckhuijse

* Binnen 10 minuten aan te brengen
* Vraag een gratis proefsticker bij ons aan
* Ruime kleurenkeuze: 68 verschillende kleuren
* Maatwerk muursticker: ontwerp je eigen sticker 

Muurstickers opplakken

Het opplakken van muurstickers is erg gemakkelijk. Je ontvangt bij elke bestelling een duidelijke handleiding waarin wordt uitgelegd hoe je de muursticker het beste kunt aanbrengen op een muur. Voor meer informatie hebben we ook enkele handige plakinstructie video’s gemaakt.