Vectorbestand van eigen logo

Laat StickerOp een vector bestand maken van jouw bedrijfslogo

Zakelijk logo, illustratie of tekst omzetten naar vector

Veel ondernemers houden zich niet bezig met huisstijlkleuren, lettertypes, logo-gebruik en dergelijke.
Laat staan dat ze weten wat een juist digitaal bestand is en nog sterker waar ze die bestanden hebben opgeslagen of kunnen krijgen. Hiervoor hebben wij bij StickerOp een oplossing. Gewoon door ons laten doen.
Wij kunnen als grafisch professional je hierbij helpen. Lever ons een JPG, PNG of PDF (pixel-bestand) aan en wij zetten deze om naar een EPS, Ai of SVG (vector-bestand).

Hoe gaan wij te werk;

In een grafisch programma (adobe illustrator) trekken wij jouw jpg of png plaatje handmatig over met diverse gereedschappen (tools) en maken op die manier een exacte kopie. Vervolgens plaatsen wij hierin de juiste kleuren inclusief eventueel kleurverloop.

  • 1. onmisbaar bij reclame uitingen 
  • 2. Wij maken een exacte kopie
  • 3. levertijd; SNEL                          

Bestel hier rechts;

Klik op plaatje hier rechts en bestel jouw vector-bestand. Geef in het vakje "opmerkingen" zoveel mogelijk informatie mee. Vermeld indien mogelijk bijvoorbeeld de gebruikte kleuren, lettertype en dergelijke.. Stuur ons per email de bestanden die je wel hebt, wij kijken wat we er mee kunnen. Wij leveren een compleet digitaal pakket van bestanden zodat je voor altijd het juiste bestand hebt van jouw logo 

De kosten voor het omzetten van jouw logo naar een vector-bestand bedragen 39,00 euro incl. BTW.

Uitgangspunt van onze werkzaamheden is een digitaal bestand van jouw logo, bijvoorbeeld een png, pdf, jpg of jpeg.

Het betreft hier dus het overtrekken van een bestaand logo, niet het geheel nieuw ontwerpen van een logo. Ook dat kan bij ons maar daar gelden geheel andere tarieven voor, vraag naar de mogelijkheden.

~ Nadere uitleg ~

Wat is een pixel plaatje?

Een meeste digitale afbeelding die je te zien krijgt op bijvoorbeeld internet, bestaan uit pixels. Deze zogenaamde pixel plaatjes kennen de meesten wel als een jpeg bestand. Als je deze sterk uitvergroot zie je allemaal kleine blokje (pixels). De scherpte van deze afbeelding hangt af van het aantal pixels (dots) per oppervlakte, deze wordt aangegeven door de Engelse aanduiding dpi, dots per inch of PPI, pixels per inch. Het principe is bij beiden gelijk alleen geldt dpi voor de (inkt) drukker en ppi voor de digitale gebruiker.  Het aantal dpi geeft de resolutie van een afbeelding aan, op internet zal dat in de meeste gevallen 72 dpi zijn. Dit is met reden laag gehouden omdat dan het formaat van de foto klein zal zijn en sneller zal laden in bijvoorbeeld een website. Hierdoor zijn plaatjes van het internet dus nauwelijks te vergroten.

Als je deze soort afbeeldingen (pixel) sterk gaat vergroten, worden de blokjes uit elkaar getrokken en vult de software de leegten op met een gemiddelde van de omliggende blokjes. Deze “verzinsels” van de software maken de afbeelding dan onscherp.  Foto’s die je wil vergroten moeten dan ook een hoge resolutie hebben om ze goed te kunnen vergroten en dan nog, is het aantal keer dat je zo’n afbeelding kan vergroten gelimiteerd.

Wat is een vector plaatje?

Een ander digitaal bestand is een vector bestand. De afbeelding bestaat dan niet uit kleine blokjes maar uit punten (ankerpunten) waartussen een lijn getrokken is. Vectoren zijn meetkundige objecten en hierdoor oneindig te vergroten of te verkleinen. Een vector-bestand heeft geen pixels en word dus bij vergroten niet korrelig of wazig.

Waarom willen wij en jij een vector-bestand?

Bij StickerOP maken wij stickers van afbeeldingen die in de meeste gevallen sterk worden uitvergroot en bovendien hebben wij ook een snijlijn nodig waarlangs de afbeelding vrijstaand wordt uitgesneden. Jij hebt een vector-bestand van jouw logo nodig voor bijvoorbeeld het bedrukken van kleding, gewoon drukwerk zoals een folder, een bord bij de ingang met jouw bedrijfsnaam er op, een autobelettering of bijvoorbeeld een groot reclamebord. Voor alle reclame uitingen is een vector-bestand nodig.

Hoe kom je aan een vector-bestand?

Is jouw logo ontworpen door een grafisch bureau, dan zal deze jou kunnen helpen aan een ai-bestand. Een ai-bestand is een vector-bestand dat is gemaakt in Adobe Illustrator (ai). Het logo kan ook opgeslagen zijn als een eps-bestand, ook dit is een vector-bestand.

Wat als ik geen *.ai of *.eps heb van mijn logo?

Geen nood, StickerOp biedt een service waarbij wij de afbeelding die jij wel van jouw logo hebt, kunnen omzetten naar een ai-bestand. Logo2vector noemen wij dat. In de meeste gevallen lukt het ons om een door jou aangeleverd bestand zoals *.jpg / *.png / *.pdf handmatig om te zetten naar een vector bestand. Heb je helemaal geen grafisch bestand van jouw logo, stuur ons dan de link naar jouw website waar jouw logo op staat of maak een hoge resolutie (300 dpi) scan van bijvoorbeeld een visitekaartje.

Wat leveren jullie na het omzetten aan?

Nadat wij jouw logo hebben omgezet naar een vector-bestand slaan wij deze in verschillende formaten op zodat je deze voor diverse uitingen kan gebruiken. Met een vector-bestand kan elk grafisch bureau overweg of het nu voor drukwerk is, voor autobelettering, voor de website, voor groot formaat printen, voor graveren of op wat voor manier digitaal verwerken dan ook. Wij leveren een compleet pakket aan digitale bestanden, namelijk *.ai / *.eps / *.svg en *.pdf

 
 

Bekijk wat StickerOp voor andere bedrijven heeft gemaakt;

Zo krijg je ook een beetje een idee van de prijzen.