Rechten en plichten...

Auteursrecht betreffende afbeeldingen en teksten in de winkel;

Veel van de afbeeldingen gebruikt in onze winkel zijn eigendom van StudioMAS/StickerOp. Van een aantal afbeeldingen hebben wij het alleenrecht voor het produceren van muurstickers (gastillustratoren). Van weer andere afbeeldingen hebben wij een licentie om deze afbeeldingen te gebruiken. Kortom alle afbeeldingen in onze winkel, met een aantal uitzonderingen in de rubriek JE EIGEN WIJZE, mogen niet door derden worden gebruikt, of gekopieerd.

Waarom staat jouw logo in onze winkel?

Bedrijven kunnen bij ons een sticker van hun logo laten maken. Bijvoorbeeld een muursticker voor op kantoor, wij plaatsen dit logo dan als product in onze winkel zodat de klant zelf een kleur kan kiezen, de afmeting kan bepalen en bestellen. Jouw logo staat dus alleen in onze winkel als er een verzoek vanaf jouw bedrijf is gekomen voor een prijsopgaaf of om te kijken wat er mogelijk is. Bij het formulier om deze prijsopgaaf te doen staan deze regels duidelijk vermeld. Zoals omschreven staat dit "product" voor bepaalde tijd als "aan" in onze winkel en zal deze na bepaalde tijd op "uit" gaan. Het product is dan alleen nog te bestellen na contact met ons te hebben opgenomen. Mocht het niet wenselijk zijn dat jouw logo in onze winkel wordt getoond, stuur dan een berichtje, wij zullen het dan direct verwijderen.

Het merk StickerOp;

De naam StickerOp is als merk gedeponeerd bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) en als zodanig beschermt in de gehele Benelux. Bekijk onze inschrijving. Wij doen er alles aan om rond dit merk een goede naam op te bouwen betreffende onze uitstekende kwaliteit en zeer goede service. Dit kan voor anderen reden zijn om onze naam te gebruiken en of misbruiken. Om te kunnen voorkomen dat dit gebeurt zonder onze toestemming, hebben wij het merk StickerOp als zodanig gedeponeert en zullen wij bij het constateren van mis(ge)bruik betreffende onze merknaam, direct juridische stappen ondernemen.

Sticker van geboortekaartje laten maken, mag dat?

Overleg even met diegene die het kaartje heeft gemaakt. Het kan zijn dat er rechten rusten op het ontwerp van jouw kaartje. Onze ervaring is, dat de meeste ontwerpers wel willen meewerken als je aangeeft dat het om een muursticker voor eigen gebruik gaat. Wij maken dit soort stickers dan voor jou alleen en het zal geen "standaard" product in onze winkel worden. Als je dan toch overleg met de maker hebt, vraag dan gelijk om een goed digitaal bestand, bijvoorbeeld een hoge resolutie pdf of nog beter een ai- of eps bestand. 

Een Jip en Janneke sticker maken, mag dat?

Op alle tekeningen van Fiep Wetsendorp rusten rechten, je mag deze dus niet zo maar gebruiken voor het maken van producten. Dit geldt natuurlijk voor alle bekende figuren, wij zeggen dus "KEN JE HET VAN FILM OF TV, DAN KUNNEN WIJ ER NIETS MEE!"

Veel van de afbeeldingen gebruikt in onze winkel zijn eigendom van StudioMAS/StickerOp. Van een aantal afbeeldingen hebben wij het alleenrecht voor het produceren van muurstickers (gastillustratoren). Van weer andere afbeeldingen hebben wij een licentie om deze afbeeldingen te gebruiken. Kortom alle afbeeldingen in onze winkel, met een aantal uitzonderingen in de rubriek JE EIGEN WIJZE, mogen niet door derden worden gebruikt, of gecopieert.

De naam StickerOp is als merk gedeponeerd bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) en als zodanig beschermt in de gehele Benelux. Bekijk onze inschrijving.

Bij het constateren van misbruik zullen wij direct juridische stappen ondernemen.